Je hebt er al lang naar uitgekeken – je skivakantie is bijna hier! Als je voor het eerst met kinderen jonger dan vijf jaar en baby’s gaat skiën, zijn hier een paar tips voor een top wintersport vakantie in Noorwegen met kinderen.

Bereid uw skivakantie voor
Wanneer u uw accommodatie boekt om voor het eerst met kinderen te gaan skiën, vraag dan welke babyspullen beschikbaar zijn, zodat u niet alles mee hoeft te nemen: een kinderbed en babybadje en een kinderstoel bijvoorbeeld. De meeste accommodaties bieden het gratis of tegen een kleine prijs aan.

Pak de juiste kleding
Neem voldoende warme kleding mee als je voor het eerst met kinderen gaat skiën. Jonge kinderen zijn bijzonder gevoelig voor kou. Plan verschillende lagen: T-shirt, een thermisch sweatshirt, een waterdichte jas en broek, panty’s en skisokken. Zorg voor voldoende ondergoed voor de vakantie, zodat het altijd schoon en droog is.
Accessoires: waterdichte en met bont gevoerde laarzen, wanten of handschoenen, muts, sjaal en zonnebril met een koord, skimasker, lippenbalsem, zonnescherm en aftersun.
Voor baby’s: een alles-in-één sneeuwpak met harige wanten en slofjes, een warme voetenzak en een regenhoes voor de kinderwagen. Crème is goed voor schrale huid.
Als je geen kledingstukken of ski-uitrusting hebt om voor het eerst met kinderen te gaan skiën, vraag dan vrienden of familie of je ze kunt lenen om je te redden door ze te kopen.

De reis en de eerste dagen op uw wintersport vakantie in Noorwegen
Probeer zo mogelijk op een tijdstip te komen dat past bij het ritme van de dag van uw kind (een maaltijd of bedtijd). Als de reis naar uw accommodatie een aantal steile en bochtige bergwegen met zich meebrengt, of als uw kind lijdt aan reisziekte, probeer dan verschillende keren onderweg te stoppen zodat ze er zachtjes aan kunnen wennen.
Wanneer u aankomt: neem de tijd om rustig rond te kijken in het pand, toon je kind zijn slaapkamer en bed, sorteer zijn speelgoed en dingen en leg uit hoe de vakantie zal zijn … Berg al uw babykleding en -uitrusting op in de laden en kasten, in de badkamer en de keuken, zodat u ze kunt vinden wanneer u ze nodig hebt.

Let vooral op het ritme en de stemming van uw kind.
Als ze van hun slaap houden, heeft het geen zin om om 9 uur een skiles te boeken! Als ze echter liever actief zijn, zijn er genoeg dingen te doen. Probeer alpineski of langlaufen – de uitrusting is lichter dan ski’s voor afdalingen en het is een geweldige manier voor jonge kinderen om te wennen aan de sneeuw.

Wees voorzichtig met de kou.
Overdag, maar ook ‘s avonds, kleed je kinderen warm aan en controleer je of hun kleding altijd droog is.
Bescherm uw kinderen ook tegen de zon. Zorg ervoor dat ze een zonnebril of een ski-masker hebben, breng zonnebrandcrème en lippenbalsem aan – de reflectie van de zon op de sneeuw versterkt de stralen met 90%.

Neem uw tijd
Zorg ervoor dat je wat rustige tijd hebt met je kinderen in plaats van elke minuut te vullen met activiteiten. Geniet van de vakantie, speel in de sneeuw of maak een sneeuwpop, lees misschien een boek, doe een puzzel of speel een bordspel bij het vuur, maak een maaltijd of bak een cake in de warmte en het comfort van uw chalet, hotel of appartement. Een wintersport vakantie in Noorwegen met kinderen is geweldige een ervaring die ze niet snel zullen vergeten.