Algemene Voorwaarden

Zodra u een keuze uit ons reisaanbod heeft gemaakt, kunt u via de website boeken of uw
boeking telefonisch of per email aan ons doorgeven. U krijgt dan van ons ter verificatie eerstnog een bevestiging/prijsopgave van het geheel. Na uw akkoord ontvangt u van ons hiervan
een bevestiging met daarbij alle noodzakelijke gegevens.

Nu boeken, 50 dagen voor vertrek betalen*
Scandic Booking heeft een soepele betalingsregeling. Deze houdt in dat u pas 50 dagen vóór vertrek het verschuldigde bedrag aan ons overmaakt. Wel wordt u gevraagd een aanbetaling te doen van 35 % van de reissom, met een minimum van € 150,- p.p. Dit betalingsbewijs biedt zowel u als ons de garantie dat uw boeking zeker is gesteld.

*Met uitzondering van groepsboekingen van accommodaties voor 14 of meer personen in
Trysil, Hemsedal, Sälen & Åre. Hiervoor dient de betaling 100 dagen voor vertrek binnen te
zijn i.v.m. de voorwaarden van de verhuurder.

Wijzigen
Het kan voorkomen dat iemand een boeking door omstandigheden alsnog wil wijzigen voor wat betreft vertrekdatum, vervoer of verblijfsaccommodatie. Onder voorbehoud van plaats is dit altijd mogelijk. Indien u zelf uw reis zou moeten annuleren, dan mag altijd iemand anders voor u in de plaats reizen. U betaalt dan alleen de kosten van een nieuw vliegticket of de naamswijziging van het bootticket.

Annuleren
U heeft bij ons het recht uw boeking tot uiterlijk 45 dagen vóór vertrek, geheel vrij, zonder opgave van redenen te annuleren*. U krijgt in dat geval het reeds betaalde bedrag min € 100,- (servicekosten) van ons teruggestort.

*Uitzondering 1: Heeft u een vliegarrangement en/of bootreis geboekt met de voordeligere
economy tickets (duidelijk vernoemd in de offerte en/of factuur), dan ontvangt u voor die
tickets geen restitutie.
*Uitzondering 2: Accommodaties voor 14 of meer personen voor bestemmingen Trysil,
Hemsedal, Sälen & Åre: deze accommodaties worden door deze verhuurder gezien als groepsboekingen en kunnen daarom tot 100 dagen voor vertrek geannuleerd worden. Daarna dient bij annulering de volledige som te worden betaald.
Reis- en annuleringsverzekering
Vergeet niet een goede reis- en ziektekostenverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten. Voor relatief weinig geld bent u zo gedekt tegen alle mogelijke onverwachte extra
kosten. Wij kunnen u een goede en voordelige reisverzekering en annuleringsverzekering (eventueel doorlopende verzekering) aanbevelen van Unigarant, de verzekeringsmaatschappij van de ANWB.
De annuleringsverzekering geeft recht op volledige terugbetaling van de reissom bij
gedwongen annulering tot op de dag van vertrek en tevens op een gedeeltelijke
terugbetaling van de niet genoten vakantiedagen bij voortijdig afbreken van de vakantie door ernstige ziekte of ongeval van uzelf, naaste familie of reisgenoot.

Aansprakelijkheid aansluitingen
Scandic Booking kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het missen van aansluitingen bij vertragingen of door het uitvallen van bus, trein of vliegtuig. Bij ernstige vertraging of het annuleren van een vlucht dient u zelf contact op te nemen met de klantenservice van de
betreffende luchtvaartmaatschappij voor mogelijke restitutie van geleden of te lijden schade.
Raadpleeg hiervoor ook uw reisverzekering.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Scandic Booking (KvK 57827419) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen.
Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

SGR-bijdrage voor reizigers per 1 februari 2021
Veilig en zonder risico boeken; dat is wat u als reiziger – zeker in deze onzekere tijden – het liefst wilt. Wanneer een reisorganisatie is aangesloten bij de SGR kan dit ook. Hiervoor geldt per 1 februari 2021 een kleine bijdrage van €5 per persoon. Dit bedrag dienen wij volledig te betalen aan SGR.

Belangrijk
De SGR-bijdrage krijgt u niet terug wanneer uw reis wordt geannuleerd of wanneer u de reis zelf moet annuleren.