Over Sälen


Sälen is een van de meest geliefde en populairste gebieden van Zweden en bestaat uit vier skigebieden: Lindvallen, Högfjället, Tandådalen en Hundfjället. Geniet van meer dan 100 hellingen in alle richtingen en een uistekend winterklimaat  dat garant staat voor geweldig skiën het hele seizoen door. De meeste Zweden hebben Sälen op een bepaald moment in hun leven bezocht. Het dorp, de beroemdste skibestemming van Zweden, ligt in de regio Dalarna, dicht bij de Noorse grens.  In 2019 wordt een nieuw international vliegveld geopenend, die het nog makkelijker zal maken om snel naar deze prachtige bestemming te reizen.

Sälen is een waar paradijs voor gezinnen met kinderen. Je vindt er een waterpark, indoor surfen, een bioscoop, winkelen, hondensledetochten, sneeuwscootersafari’s, veel kinderactiviteiten en een groot aantal restaurants met lokale specialiteiten.

Facts

  • Zeer afwisselend langlaufgebied
  • Groot aanbod aan activiteiten
  • Goed geschikt voor kinderen
  • Dicht bij Noorse grens
  • Modern ski resort

 

Langlauf- en Ski Informatie


Skiën in Sälen

Met een Sälen SkiPass kunt u meer dan 100 hellingen skiën, en als dat niet genoeg is, kunt u eenvoudig een paar dagen skiën in Trysil (over de grens in Noorwegen). Sälen bestaat uit vier skigebieden en u vindt hier ook de modernste stoeltjeslift van Scandinavië. De skigebieden bieden voor ieder wat wils; van de grootste onderling verbonden knoplift in Noord-Europa tot een van de steilste geprepareerde pistes van Zweden. Om van en naar de hellingen of van de ene helling naar de andere te gaan, gebruikt u gewoon de gratis skibus.

Langlaufen in Sälen

Sälen is ook het startpunt voor de beroemde langlaufwedstrijd Vasaloppet en dat is niet voor niets want de uitzichten en loipe kwaliteit zijnuitzonderlijk!

Onze Accommodaties

Ski Apartments Hundfjället

Appartement is gelegen op de tweede verdieping, 8 bedden, 93 m², woonkamer met keuken, 4 slaapkamers, 2 douches, 2 WC, sauna, bouwjaar 2018.

SkiStar Lodge Experium

SkiStar Lodge Experium ligt bij Lindvallen. 6 bedden, 45 m², woonkamer met gecombineerde keuken, 2 slaapkamers, 1 douche, 1 toilet, toegang tot een gedeelde sauna.