Peer Gynt Safari

Een mooie, afwisselende en niet al te moeilijke langlauftocht van 6 dagen door het ‘Rijk van Peer Gynt’. U overnacht in goede hotels met een lange traditie.  Uw bagage wordt elke dag vervoerd, dus onderweg heeft u alleen een rugzak mee voor de dagbagage.

De tocht start in Espedalen en gaat via Fefor, Gålå en Kvitfjell naar de eindbestemming, de wintersportplaats Skeikampen. Het te volgen traject gaat door relatief vlak terrein met af en toe wel een stevige klim. In ieder geval van begin tot eind een prachtige tocht met schitterende uitzichten.

Prijs 

Prijs: € 1.155,- p.p. 
De prijs is inclusief:

* Vervoer van/naar Oslo/Oslo airport

* Verblijf in hotels op basis van 2 pers. kamer met D/T

* Alle maaltijden, ontbijt-lunchpakket-diner, in de hotels

* Kaarten en routebeschrijvingen

* Bagagetransport tussen de hotels

Toeslag: 1 pers. kamer: € 150,-
extra dag in beginhotel: € 127,-
extra dag in eindhotel: € 118,-
Huur langlaufuitrusting: € 70,- (+ retourneren € 65,- per boeking)

Startdata 2021: zo 7/2 + 14/2 + 21/2 + 7/3 + 14/3 + 21/3 + 28/3* + 4/4 
*i.v.m. Pasen geldt op reis van 28/3 een toeslag van 70,- euro p.p.

Beschikbaarheid aanvragen


Progamma


  • Dag 1. Aankomst in starthotel Dalseter Høyfjellshotel. Diner en overnachting in het hotel.
  • Dag 2. Na het ontbijt start van de tocht. Via een gemakkelijke route over de beroemde Peer Gynt route naar Fefor Høyfjellshotel. (18 km). U kunt ook kiezen voor een langere route over de berg Ruten (1571 m). De inspanning wordt beloond met een adembenemend uitzicht.
  • Dag 3. Een gemakkelijke tocht langs het Gålåmeer, deels met bossen, deels door meer open terrein, naar Gålå. (14 km). Overnachting in Wadahl Hotel.
  • Dag 4. Rustdag in Gålå. Er zijn deze dag veel mooie tochten in de omgeving te maken. U kunt ook een dagje alpineskiën in het Gålå alpine centrum. Overnachting in Wadahl Hotel.
  • Dag 5. Een gemakkelijke, maar wat langere tocht naar Kvitfjell (26 km). Overnachting in Kvitfjell hotel.
  • Dag 6. Een gemakkelijke route, meest door open terrein, naar de wintersportplaats Skeikampen ( 22 km ). Overnachting in Thon hotel Skeikampen.
  • Dag 7. Vertrek na het ontbijt

Het programma begint in principe altijd op zondag en eindigt op zaterdag. U kunt desgewenst al een dag eerder in het starthotel aankomen, zodat u al wat kunt inskiën of een extra dag in het eindhotel verblijven.