Høvringen

 

Voor de liefhebbers zijn het vooral de prachtige tochten langs de ooit door gletsjers afgeronde bergen van de Rondane, die het langlaufen hier tot een bijzondere ervaring maken.

 

Op 120 km ten noorden van Lillehammer, aan de rand van de Rondane, op een hoogte van 950 meter, ligt Høvringen.
p
Høvringen, een klein dorpje temidden van een uitgestrekt langlaufgebied met in totaal 150 km loipes.

Vanuit Høvringen kan men heerlijk langlaufen over het grote bergplateau of meer beschut aan de rand door de berkenbossen. Voor de liefhebbers zijn het vooral de prachtige tochten langs de ooit door gletsjers afgeronde bergen van de Rondane, die het langlaufen hier tot een bijzondere ervaring maken.

Het plaatsje Høvringen heeft een kleine supermarkt met ernaast een eenvoudige, knusse gelegenheid om iets te drinken.
Ook is er een goede sportwinkel voor het huren of kopen van langlaufmateriaal of sneeuwwandelschoenen.

Uitgelicht

  • Hoogte: 450-1060 m
  • Loipes: 100 km, waarvan 5 km verlicht
  • Voorzieningen: winkels, supermarkten, eetgelegenheden, bars/pub
  • Activiteiten: o.a. avondskiën & sleeën, dagtochten naar fjorden
  • Bereikbaarheid: 2 uur vanaf Bergen

Meer Informatie

DO NOT USE

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

DO NOT USE

Het skiën Trysil bestaat uit vier onderling verbonden gebieden. Turistsenter ligt aan de zuidkant en heeft lange, brede skipistes van groen. Hier vind je ook het kindergebied Valle’s Ski Area en verschillende Snow Parks. Høyfjellssenter ligt aan de noordkant van de berg. Hier vind je veel groene skipistes, een aantal rode skipistes en een groot kinderland, Valle’s Ski Area. Høgegga is het steilste gebied van Trysil en biedt uitdagende zwarte skipistes. Het is ook een favoriet gebied voor veel alpine ski-sterren. Skihytta ligt aan de zuidkant van de berg en biedt lange zonnige dagen. Hier vindt u snelle liften, een kindergedeelte, restaurants en blauwe en rode skipistes.

Faciliteiten
Voor de kinderen
Loipekaart
Vervoer

De meest populaire manier van reizen onder onze klanten is de bootovertocht vanaf Kiel in Noord Duitsland. We bieden gunstig geprijsde bootovertochten aan. Klik hier voor meer informatie.

Accommodaties

Hotel

Rondane Haukliseter

19 m2  •  2 en 3 Pers. Slaapkamers

Door zijn lange traditie als gastvrij bergpension, kunt u hier zeker zijn van een goede verzorging en een prettig verblijf. Alle kamers zijn met douche/toilet en er zijn 2 gratis sauna’s voor de gasten. Het verblijf is er op basis van ontbijt, lunchpakket en diner.

Helemaal aan de buitenrand van het dorpje Høvringen ligt dit sfeervolle bergpension.

Hotel

Høvringen
Fjellstue

19 m2  •  2 en 3 Pers. Slaapkamers

Wie een goed, eenvoudig en sfeervol hotel zoekt in een mooie afwisselende omgeving zal zich in dit hotel heel snel thuis voelen.Ons verblijf is op basis van ontbijt, lunchpakket en diner. . Dit pension heeft 30 kamers, alle met douche en toilet.

Een gezellig bergpension met een lange traditie en vanouds een goede verzorging.

Hotel

Smuksjoseter Fjellstuel

19 m2  •  2 en 3 Pers. Slaapkamers

Smuksjøseter is een sfeervol, traditioneel bergpension. Er zijn in totaal 23 kamers en twee sauna’s.Het is gelegen in een arctisch decor, op de grens van het Rondane nationaal park. Rust, een dik pak sneeuw en een imponerend landschap zijn gegarandeerd.

Gelegen op 4 km oostelijk van het dorpje Høvringen, op 1130 m hoogte.

Advies Nodig?

Bel of mail ons gerust.

Wij zijn op al onze bestemmingen zelf geweest dus geven
u graag een passend advies voor reis en verblijf!