Noorwegen, het land waar het skiën is uitgevonden en een van de meeste populaire landen om de langlaufen. Maar wist u dat een van de grootste voordelen van de wintersport in Noorwegen de vele activiteiten naast het skiën en langlaufen zijn? Sneeuwwandelen, hondensledetochten of het noorderlicht zien zijn speciale activiteiten die je in elk land beleeft. Verblijf in een Noorse blokhut met sauna, eet Noorse warme wafels, en ervaar de winter bij het licht van fakkels, kaarsen of een knapperend houtvuur. Noorwegen is de perfecte wintersport bestemming voor een sprookjesachtige ervaring!

1. Rendieren ontmoeten

Denk je aan Noorwegen, dan denk je aan rendieren! Dat kan bijna niet anders, want als de trouwe helpers van de Kerstman zijn deze dieren over de hele wereld bekend. Rendieren zijn zachtaardige dieren die uitstekend tegen de Noorse kou kunnen. Zowel mannetjes als vrouwtjes rendieren hebben een gewei. In combinatie met hun prachtige vacht zijn het bijzondere verschijningen in het sneeuwwitte landschap! In het prachtige afgelegen gebied  van Hindsaeter leven meer rendieren dan mensen en krijgt u de kans om deze speciale dieren van dichterbij te bekijken.  Kijk hier voor meer informatie

 

2. Op hondensledetocht

Deze winter geen zin in actief skiën? Dan is een huskytocht een fantastische activiteit als alternatief!  In de witte wonderwereld bent u in gezelschap van de honden en even helemaal weg van de drukte van het dagelijkse leven in één van de mooiste berglandschappen in Noorwegen U kunt husky safari’s maken op o.a. de volgende bestemmingen: Måsåplassen, Hindsaeter, Hemsedal en Trysil. 

 

3. Sneeuwwandelen

Met sneeuwschoenen door ongerepte natuur wandelen, weg van de drukte: zo beleeft u de echt Noorse winter! Het bijzonderen van sneeuwwandelen is dat u op de echte ongerepte plekjes komt en  bijzondere sporen van dieren kan vinden. Bovendien is sneeuwswandelen voor alle leeftijden en niveaus geschikt en dat maakt het een ideale bezigheid om samen van te kunnen genieten. Als u kunt lopen, kunt u sneeuwwandelen. De leercurve is veel korter dan dat van skiën of snowboarden. U loopt relaxed door een romantische winterlandschap of juist sportief naar de besneeuwde bergtoppen.  Onze top 4 bestemmingen voor sneeuwwandelen zijn Espedalen, Hindsaeter, Kamben en Måsåplassen.

4. Het Noorderlicht bewonderen

Ooit eens met eigen ogen het Noorderlicht zien, is een droom van veel mensen. Gaat u op wintersport naar het Noorde van Noorwegen dan is de kans zeker aanwezig dat u dit natuurfenomeen met eigen ogen kunt bewonderen. U zult deze unieke luchtshow met de prachtige kleuren die in de lucht bewegen niet snel vergeten.  U heeft de meeste kans om het noorderlicht te zien rond februari- maart, als het helder is, tussen 18:00 uur en 01:00 uur ’s nachts.