Trysil, gelegen vlakbij de Zweedse grens, op 2 uur rijden van Oslo, is het grootste ski resort van Noorwegen met  66 pistes en 31 liften. Het hoogste punt is 1132 meter, en vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over het natuurreservaat Fuljufjallet in het naburige Zweden.

Reizen naar Trysil in Noorwegen

KLM en SAS bieden dagelijkse vluchten van Amsterdam Schiphol naar Oslo aan vanaf 109, – euro, p.p.  Via Scandic Booking kunt u een  transfer boeken vanaf het vliegveld direct naar uw hotel in Trysil.  De bussen zijn comfortabel en modern en het uitzicht onderweg is onvergetelijk. U kunt natuurlijk ook met auto naar Trysil reizen. U neemt dan ‘s middags de boot in Kiel en u komt dan de volgende dag, heerlijk uitgerust aan in Oslo. Vanaf Oslo is het ongeveer nog zo’n 2,5 uur rijden naar Trysil. Scandic Booking biedt voordelige bootovertochten naar Noorwegen aan.

Skiën in Trysil

De pistes liggen rondom één berg, wat het skigebied behoorlijk gevarieerd maakt. Trysil is daarom perfect voor alle niveaus door het groot aantal verschillende hellingen. Zowel de beginnende als de gevorderde skiër kunnen hier genieten van het skiën in een rustige en mooie omgeving.  De bergen zelf zijn erg mooi, met de meeste pistes onder de boomgrens.

Er zijn twee belangrijke dorpjes aan weerszijden van de berg waar de meeste bars en restaurants zich bevinden. Het skigebied in Trysil is grofweg verdeeld in vijf skigebieden:

Trysil Turistsenter – gelegen onder aan de piste op  op 1,5 km van Trysil dorp. Het heeft lange, brede hellingen met hoofdzakelijk rood of blauw pistes. Daarbij is er een kinderskigebied en een snowpark.  Dit gebied heeft de grootste selectie eetgelegenheden, restaurants en aprés-ski, allemaal gelegen aan een klein straatje aan de voet van de hoofdliften.  Alles is op loopafstand, waar u ook verblijft dus u heeft geen auto nodig.

Trysil Høyfjellssenter – gelegen rond het hoogste deel van de alpinepistes met liften; een groot kindergebied met veel georganiseerde kinderactiviteiten; winkels en restaurants; ideaal voor gezinnen met kleine kinderen of beginners.

Trysil centrum – het oude, oorspronkelijke dorp beneden in het dal met 2 hotels, winkels en uitgaansmogelijkheden. Er is een bus dus u naar de verschillende anderen gebieden brengt.

Fageråsen – een uitgebreid huttengebied, gelegen aan de rechterzijde langs de alpinepistes van bijna helemaal bovenaan tot halverwege de berg. Fageråsen ligt op ongeveer 50 m vanaf de skilift en het skicentrum.

Trysil Hytteområd –  een groot, gevarieerd huttengebied beneden en aan linkerzijde langs de skihellingen, op een afstand van 1-3 km van Trysil Turistsenter. Dit is een perfect gebied voor iedereen die een goede locatie zoekt in combinatie met een rustige omgeving. Ski in / ski-out afstand tot de hellingen.  

Langlaufen in Trysil

De langlaufpistes in Trysil bieden veel verschillende mogelijkheden. De beste startpunten zijn Skihytta en Fageråsen. Er zijn ook veel mooie wandelpaden en langlauftochten elders in Trysil. Routes gaan door ongerepte, besneeuwde valleien.

Activiteiten

Naast skiën of lauglaufen zijn er nog veel meer activiteiten in Trysil.  Zo kunt u bijvoorbeeld een husky tocht maken, een star hunting experience beleven; waarbij je met een beetje geluk het noorderlicht kan spotten, sneeuwwandelen, paardrijden, sleeën, zwemmen, spa, bowling en meer.

Verblijven in Trysil, Noorwegen

De meeste accommodaties in Trysil beschikken over in en out-ski. Daarnaast heeft Trysil een skibus die je naar de verschillende gebieden of het centrum kan brengen. Scandic Booking heeft een brede selectie accommodaties in Trysil.

Wilt u zo dicht mogelijk bij de skilift verblijven in een mooi, modern appartement? Dan kunt u het beste een accommodatie zoeken in of rond Trysil Turistsenter in het oosten of  Trysil Høyfjellssenter in het noorden.  Wilt u een echt typische Noors hutje ervaren, vaak met eigen sauna? Dan zijn Trysil Hytteområde of Fageråsen de beste optiesWilt u graag in een hotel verblijven met alle luxe voorzieningen? Dan is Mountain Restort Hotel in Trysil Fageråse een absolute aanraders. Voor op-maat advies kunt u altijd contact met ons op nemen via ons offerte aanvraag formulier.