1. Magische sneeuw in Noorwegen

Bezoek Noorwegen in de winter en beleef de magische sneeuw in dit prachtige winterwonderland!  De sneeuw is licht en luchtig en op koude dagen is het vol glitter. Sprookjesachtig-mooi! Voor de beste kwaliteit sneeuw, kun je Noorwegen het best in januari of in februari bezoeken; maar ook in maart en zelfs april is er nog voldoende sneeuw en zijn er volop mogelijkheden om te wandelen, skiën of te langlaufen. Mocht je je afvragen wat de beste plaatsen zijn om Noorwegen in de winter te bezoeken, kan je ons bellen voor meer informatie: (0)85–877 1962

2. Mensen skiën en sleeën overal in Noorwegen

Door paarden getrokken sleeën behoren tot het verleden, maar in Noorwegen zal je nog steeds veel mensen naar school of werk zien skiën. Geen lange files in de auto, maar een heerlijke tocht op de ski door een magisch landschap!

3. Kerst gevoel

De Noren doen extra moeite om hun winterwoningen en hutten zo gezellig mogelijk te maken. Wat is de gezelligste vakantie? Kerstmis! Fijn samen met het gezin in een typisch Noorse houten hytte (hut), lekker na het skiën of langlaufen in de sauna, tijd voor een goed boek bij een houtvuurtje, de kaarsjes op tafel.. even weg van het drukke en hectische leven.

4. Noorse wafels

Zonder de Noorse wafels te hebben geproefd  is een bezoek aan Noorwegen niet compleet. Noorse wafels zijn gebakken in een hartvormig wafelijzer. Er is toch niets lekkerder na een lange ski tocht!? Eet de heerlijke warme wafel samen met aardbeienjam en magere room!

5. Het noorderlicht zien in Noorwegen

De aurora borealis, ook wel noorderlicht of poollicht genoemd, is een uniek lichtverschijnsel dat op hoge geografische breedtes bij duisternis kan worden waargenomen. Het zien ervan is een mystieke ervaring. Als het noorderlicht zich voordoet, zien we vaak een lichte gloed of is het licht zichtbaar als bewegende bogen, stralenbundels of gordijnen van licht en heel zelden is het zelfs vlammend. Soms staat aan de noordelijke horizon een boog waaruit de lichtstralen als zoeklichten omhoog schieten. Noorwegen is een van de weinige landen waar je de kans hebt om het noorderlicht te bewonderen.

6. Kindvriendelijk

Noorwegen is een geweldige bestemming om als gezin te reizen. Dit is een land dat wereldberoemd is geworden door het creëren van gezinsvriendelijke woonomstandigheden. De meeste restaurants, (berg)hotels en skiresorts zijn dan ook op kinderen gericht en zeer kindvriendelijk.

7. Wilde elanden zien

Veel bezoekers van Noorwegen hopen er op dat ze een eland tegenkomen. Dit prachtige dier staat min of meer symbool voor Noorwegen. Het is de grootste nog levende hertensoort en kan wel zo groot worden als een paard.

8. Huskytochten in Noorwegen

Op zoek bent naar dé ultieme natuurbeleving? Dan moet u zeker deelnemen aan een husky expeditie in het wondermooie en spectaculaire Noorse landschap. Het maakt deel uit van de natuurbeleving, ver weg van de bewoonde wereld midden in één van de mooiste berglandschappen in Noorwegen.

Met meer dan 25 jaar ervaring is Scandic Booking de Noorwegen winterspecialist. Ben je geïnteresseerd  in skiën of langlaufen in Noorwegen? Bel ons of vraag vrijblijvend een offerte aan.