Als u op zoek bent naar de perfecte gezinsvriendelijke vakantiebestemming, is Noorwegen een geweldige keuze. U zult zich verbazen over de indrukwekkende natuurlijke schoonheid van het land. De veilige en gastvrije reputatie van Noorwegen dragen uiteraard ook bij aan Noorwegen als het ideale land om uw kinderen mee naar toe te nemen op wintersport vakantie.

Tips voor gezinsreizen in Noorwegen

Noren houden van kinderen en dit wordt zeker weerspiegeld in de vele kindvriendelijke opties die u zult vinden bij het plannen van uw reis. Dit geldt zowel voor speciale kindermenu’s in restaurants, als de vele (binnen)speeltuinen die u zult vinden.

Wij adviseren u altijd om van te voren een baby bedje aan te vragen bij het boeken of reserveren van de accommodatie, zodat u zeker weet dat alles netjes klaar staat wanneer u aankomt. Veel hotels en appartementen in Noorwegen hebben speelplaatsen en andere kindvriendelijke voorzieningen. Alle accomodaties in Noorwegen, zowel hutten, hotels als appartementen worden uitstekend verwarmd en u hoeft zich dus geen zorgen te maken om de kou.

Huishoudelijke artikelen voor kleine kinderen en baby’s, zoals luiers, babyvoeding kunt u zonder probleem vinden in de Noorse supermarkten. Vaak verkopen ze dezelfde merken als in Nederland. Als u met de boot reist kun u natuurlijk altijd alles wat u nodig heeft meenemen vanuit Nederland.

Reizen in Noorwegen met kinderen

Of u nu met het vliegtuig reist en binnen 2 uur al in Noorwegen bent, of juist met de boot reist (dit imposante cruise schip is op zich al een paradijs voor kinderen met o.a. zwembad en een avondshow); naar Noorwegen reizen is zeer goed te de doen met zowel baby’ s als kleine kinderen.

Op het gebied van reizen is het openbaar vervoer in Noorwegen een schatkamer voor kinderkortingen. Kinderen jonger dan 4 jaar reizen gratis op schoot van een ouder in bussen en treinen, terwijl oudere kinderen soms wel 100% korting krijgen. Een auto huren? Zorg ervoor dat u van tevoren een autostoeltje voor uw kinderen reserveert, vooral als u reist in de populaire wintermaanden (december tot en met maart).

Wintersport voor kinderen in Noorwegen

De grootste wintersport bestemmingen van Noorwegen zoals Trysil, Hemsedal en Skeikampen hebben speciale skipistes voor kinderen en bieden skilessen voor hun aan. Daarnaast hebben bijvoorbeeld Trysil en Hemsedal ook een kinderdagverblijf en is er dagopvang (kinderen vanaf 6 maanden oud). Zo kunnen de ouders ook samen even lekker onbezorgd een ski-tochtje maken. Uiteraard zijn er toiletten, speciale hutjes om op te warmen als het koud is en diverse plekken om gezellig even te gaan zitten of op z’n Noors te barbecueën.

In het kort; Noorwegen is een ideaal land om op wintersport te gaan met uw kinderen!