HUUR UW UITRUSTING

Als u enthousiast bent om een nieuwe sport te leren, kan het verleidelijk zijn om de nieuwste uitrusting te kopen. Toch is het handiger om ter plaatse alle benodigde materialen, zoals ski’s, snowboard en helmen te huren voor uw eerste skivakantie. Goede handschoenen, een wintersportjas, skibroeken, skisokken en thermokleding  zou u eventueel in Nederland kunnen kopen of u kunt natuurlijk aan vrienden of kennissen vragen of u het een weekje mag lenen.  Een ander voordeel van het huren van uw uitrusting is dat u kunt kijken welke ski uitrusting het best bij u past. U kunt bij de skiverhuur verschillende skisoorten uitproberen. Voor de meeste skibestemmingen in Noorwegen kunt u de prijzen van verhuur op onze website vinden. Als u specifiekere informatie wilt kunt u ons natuurlijk ook altijd benaderen via ons contact formulier.

NEEM SKI LESSEN

Om het meest uit uw wintersportvakantie in Noorwegen te halen is het een optie om skiles te volgen. Dit geldt ook als u al jaren skiet. Met een skileraar aan uw zijde kunt u het skiën langzaam opbouwen en zo voorkomt u de verkeerd aangeleerde trucjes van vrienden. Van twee of vier uurtjes privé les op de eerste skidag heeft u de hele vakantie plezier. De meeste skibestemmingen in Noorwegen beschikken over uitstekende skischolen die u de eerste passen van het skiën kunnen leren of uw skiën kunnen verbeteren. De lessen duren niet al te lang (zo’n 1,5 a 2 uur) en u kunt kiezen voor privéles of voor een ‘skiklasje’. Ook zijn er skilessen beschikbaar voor kinderen.  Een voordeel aan skiën in Noorwegen is dat de pistes veel rustiger zijn dan bijvoorbeeld in de Alpen. Dit is voor de beginnende skiër een stuk gemakkelijker en ontspannen om het skiën onder de knie te krijgen, zonder bezig te hoeven zijn met de drukte van andere skiërs om je heen.

BEKIJK DE WEERSVERWACHTINGEN

Het is aan te raden voordat u vertrekt op uw wintersport vakantie het weer een beetje in de gaten te houden. Het voordeel van Noorwegen is dat u zich geen zorgen hoeft te maken of er wel genoeg sneeuw ligt. Echter kunnen de temperaturen wel erg dalen en is het handig om goed voorbereid te zijn. Allereerst tijdens de autorit, wanneer u met de boot en auto naar Noorwegen reist. Zorg voor goede winterbanden en neem sneeuwkettingen mee.   Houd daarnaast het weerbericht in de gaten tijdens uw vakantie, elke dag opnieuw. Op deze manier kunt u ‘s ochtends beslissen welke kleding u aandoet, zodat uw plezier niet wordt verpest door de kou. Wanneer er bijvoorbeeld een ijskoude dag, met veel sneeuwval en mist wordt voorspeld, is het handig om u daar op te kleden. Denk aan het dragen van goede wintersokken en thermokleding onder uw skikleding en een wind werend jack.

VERGEET NIET UW ZONNEBRIL EN ZONNEBRANDCRÉME 

U zou er niet zo snel aan denken,  maar u kunt heel snel verbranden in de bergen. Tijdens uw wintersportvakantie in Noorwegen  bevindt u zich op een grote hoogte en dat zorgt ervoor dat UV-straling ook veel effect heeft. Ook wanneer de zon nergens te zien is. En doordat de sneeuw de UV-straling weerkaatst, heeft u meer kans om te verbranden. U moet daarom voor voldoende zonnebrandcrème zorgen en de juiste zonnebril meenemen. Wij raden zonnebrillen met een lens van klasse S3 of S4 of een gepolariseerde bril. Sneeuwt het? Draag dan een comfortabele skibril, deze beschermt uw ogen ook tegen de kou.  Beginner of gevorderd, wintersporten is een van de beste activiteiten die er is. Het is gezond, spannend en vooral ook erg gezellig. Zodra uw de kneepjes van het vak geleerd hebt, bent u ongetwijfeld niet meer te stoppen!