De sprookjesachtige winterbestemming Noorwegen is, ondanks het flink aantal kilometers van Nederland, makkelijk te bereizen. In deze blog vertellen wij u over de 2 populaire manieren om naar Noorwegen te reizen. Voor een meer persoonlijk advies en een prijs op maat, kunt u ons (reis) offerteformulier invullen of ons vrijblijvend bellen of mailen.

Met het vliegtuig reizen naar Noorwegen

Per vliegtuig is een comfortabele, snelle en relatief goedkope manier van reizen. Dagelijks vertrekken meerdere vluchten van zowel KLM als SAS van Amsterdam naar het vliegveld Gardermoen/Oslo airport. Dit vliegveld ligt iets noordelijk van Oslo. Vanuit Oslo airport kunt u per bus, hogesnelheidstrein of taxi reizen naar uw eindbestemming. Het openbaar vervoer in Noorwegen is modern en goed georganiseerd waardoor u prettig en ontspannen naar uw eindbestemming reist, genietend van de prachtige Noorse winterlandschappen die aan u voorbij trekken.

Het is eenvoudig en gunstig om samen met uw verblijf ook de vliegreis via ons te laten regelen. U heeft dan een compleet pakket van vervoer, transfer en accommodatie dat op elkaar is afgestemd en verzekerd via SGR. Qua prijs zal het zelf boeken niet veel uitmaken. Wel kunnen de voorwaarden sterk verschillen. Een ticket dat rechtstreeks via internet wordt geboekt, biedt geen enkele flexibiliteit: d.w.z. boeken, direct alles betalen, niet wijzigen, niet annuleren. Met Scandic Booking heeft u als voordeel, dat u niet meteen het hele bedrag hoeft te betalen en gratis tot 7 weken vóór vertrek kunt wijzigen of zelfs annuleren (flexibele tickets). Daarbij zorgen wij ervoor dat u een goede aansluiting heeft met het transfer naar uw eindbestemming. 

We bieden vliegarrangement aan vanaf € 109,- euro p.p.* in de A-klasse. Daarbij bieden wij speciaal voor de krokusvakantie ook pakketreizen voor week 8 of 9 aan. Deze pakketreizen zijn inclusief de vlucht, transfer overnachtingen en maaltijden.

Op dit moment bieden we de volgende drie pakketreizen in Noorwegen aan:

In Måsåplassen: Beginnende langlaufer
In Hafjell: Ski vakantie
In Hindsaeter: Explore the North

Met de boot naar Noorwegen

Een andere praktische en ontspannen manier om naar Noorwegen te reizen is die met eigen auto en de bootovertocht van Duitsland naar Noorwegen. Voor veel van onze klanten gezien als de meest favoriete reismethode. U rijdt met eigen auto richting Kiel in Noord-Duitsland (slechts 5 uur rijden vanuit Utrecht) en vandaar vertrekt de cruiseferry van Color Line om 14.00 uur richting Oslo. U overnacht aan boord van dit heuse cruiseschip in een luxe hut met douche en toilet. Breng deze reis ontspannen door met bijvoorbeeld een bezoek aan de spa en wellness, drink een drankje in een van de bars of schuif met het hele gezin aan bij de musicalshow. De bootreis is op zichzelf al een avontuur, niet alleen voor kinderen. Zorg dat u de volgende dag vroeg opstaat om te genieten van het mooie uitzicht, al varend door het Oslo fjord. Om 10.00 uur meert u aan in Oslo en van daaruit is het nog zo’n 2 tot 3 uur rijden naar de bestemming. Nog een voordeel: u kunt op deze wijze vaak meer bagage meenemen dan met het vliegtuig!

De overtocht is meestal geruime tijd vooraf te boeken, de prijzen zijn dan ook vaak veel voordeliger. Als partner van Color Line kunnen wij altijd grote kortingen ontvangen. U komt bij ons dan ook altijd goedkoper uit dan de overtocht zelf los in te boeken bij de bootmaatschappij. Daarnaast bieden wij ook de voordeligere overtocht Kiel – Göteborg (Zweden) aan.

U kunt hier ons offerte aanvraag formulier invullen voor uw bootreis naar Noorwegen.

Afhankelijk van waar u in Noorwegen uw vakantie wilt starten, het aantal personen waar u mee wilt reizen en uw persoonlijke voorkeur, is de boot of het vliegtuig de beste keus voor u.  Als u graag meer informatie wilt ontvangen, kunt u altijd contact met ons opnemen. Door onze jarenlange ervaring, geven wij u de meest geschikte en meeste voordelige opties op maat.